Monday, May 26, 2014

Singivõileib

Ma olen juba päris mitu korda kirjutanud, kuidas mulle väga meeldib laupäeva hommikuid turul chillides veeta. Peale selle, et saab igasugust värsket kraami kokku osta ja peaaegu kõike eelnevalt degusteerida (toorest liha muidugi mitte), saab erinevaid harivaid õppetunde ka. Turumutid on teadupärast üliagarad müügiinimesed. Ei pea isegi seisma jääma, nad lendavad peale juba hetkel, kui veidi aeglasemalt jalutad. Mõni läheneb personaalselt "mis sa tahad, kiisu?!?" karjudes, mõni kisab täpsemalt adresseerimata erinevaid müügiargumente. "See on Eesti sink, mitte mingi Poolast pärit kahtlane asi!" kuuldes jäin seisma ja kukkusin vastu bravuuritsema, et kuidas ma saan kindel olla, müüja võib ju rääkida, mida tahab. Selle peale käratati mulle: "Pole ju päris 16, juba piisavas eas daam, et ise aru saada!". Lõpuks tädi siiski leebus, andis kõike maitsta ja rääkis välja, kuidas sellest siis aru saada, millega tegu ja kust liha pärit on. Tuleb küsida: "Kas seapead on?". Kui ei ole, siis tuleb küsida, et millal tuleb. Poolakad ei pidavat päid meile saatma. Läksin tegelikult turule lilli ostma, aga kuna imetillukese piibelehetuusti eest küsiti 2€, siis mõtlesin ümber ja lasin endale kõike muud pähe määrida.


Too turult:
pikka saia (turult saab seda õiget, mitte juustu ja muid gurmeeasju täis topitud saia, nagu kaubanduskeskustes)
maasuitsusinki
värsket soolakurki
muna
tilli
külmkapist võta võid, kapist äädikat ja laua pealt soola-pipart

Käitu nii: pane vesi keema, lisa sinna teelusikatäis äädikat ja veidi soola. Kui vesi väikse mulliga keeb, tekita segades keeristorm ja vala sinna keskele muna. Samal ajal rösti saiaviilud, määri peale võid ning laota sinna singiviilud ja poolitatud kurgid. Kõige peale aseta umbes 4 minutit keenud muna ja tee sellesse sisselõige, et sisu mõnusalt välja voolaks. Puista peale tilli, soola ja pipart ning söö kohe ära!

No comments:

Post a Comment