Kes sinnakanti ei satu, teeb ise.
ühte suuremat sorti bataati
ühte muna
umbes 200g jahu (mina kasutasin kaerajahu, sest kodus oli)
soola
võid
Pesto jaoks:
basiilikut
parmesani
seedermänniseemneid
küüslauku
oliiviõli
soola
Serveerimiseks parmesani, rukolat ja seedermänniseemneid.
Käitu nii:
topi bataat 180-kraadisesse ahju ja küpseta 45 minutit. Lase natuke jahtuda, kraabi sisu välja ja purusta kahvliga - aga ära päris beebitoiduks tee. Vala segu lauale, tee keskele süvend, vala sinna jahu (aga mitte päris kõike), selle keskele omakorda muna, puista veidi soola ja sega kõik kätega ettevaatlikult kokku. Segust peaks moodustuma ühtlane taigen. Kui vaja, lisa veidi jahu (aga maitse ja tekstuuri huvides mida vähem, seda parem). Jaga taignapall neljaks võrdseks osaks - väiksema kogusega on lihtsam ümber käia. Võta ette üks osa korraga, tee sellest uss ja ussist omakorda noaga lõigates paarisentimeetrised jupid. Ülejäänud kolmega käitu samamoodi. Osa topi sügavkülma ja mille kohe tahad ära süüa, tee nii - pane gnocchid keevasse vette ning kui nad pinnale tõusevad, ongi valmis. Sulata pannil või, lisa keedetud gnocchid ja lase minut-paar õrnalt segades neil kerge jume peale võtta. Serveeri pesto, rukola, parmesani ja seedermänniseemnetega. Või niisama. Aga mitte ketšupiga.
No comments:
Post a Comment