Tuesday, July 29, 2025

Makaronid hakklihaga

"Mida sa täna süüa tahaksid?"

"Makarone hakklihaga."

😕😕😕

Aga mina ei tee ju makarone hakklihaga... Ma teen bolognese pastat ja arrabiata pastat ja carbonara pastat...

Suvel saavad kõik plaanipärased telesaated läbi. Seega vaatad neid kordussaateid, mida parasjagu näidatakse. Sattusin ETVst vaatama sellist toiduteemalist sarja nagu "Maitse sünd". Sisu oli selline, kus saatejuht Wend käib tutvub ühe tuntud peakokaga, räägivad juttu, teevad koos süüa. Ühte osa nägin, hiljem pole selle otsa enam komistanud. Aga see episood oligi juskui mulle määratud - makaronid hakklihaga, palun väga. Järele tegin paar kuud hiljem, seega retsept on selline, nagu umbkaudu mäletan. Peened järelevaatamise programmid aitavad kindlasti originaalretsepti ka üles leida. 

Vaja läheb:

300 g delikatesshakkliha (50% veis, 50% siga)

4 jämedat viilu guancialet ehk veisepõske

lusikatäis võid

1 suuremat sorti šalottsibul

6 vart rohelist sibulat

4 küüslauguküünt 

soola, pipart ja suhkrut

4 spl kanapuljongikontsentraati

2 tl trühvlipastat

300 g pastat (mina kasutasin rigatonisid)

serveerimiseks peterselli ja parmesani

Käitu nii:

tee šalottsibulast kuubikud ja pane koos võiga pannile. Sinna juurde ka riivitud küüslauk. Kui segu on klaasjas, lisa sinna mõned keerud värskelt jahvatatud musta pipart, 2 spl suhkrut, oota kuni väike karamell tekib ja kalla segu pannilt maha eraldi kaussi. 

Nüüd pane pannile kuubikuteks tükeldatud veisepõsk. Prae krõbedapoolseks ja lisa hakkliha. Seejärel prae lihasegu, kuni on täitsa ilus krõbe. Lisa varem valmis praetud sibula-küüslaugu segu - sega - siis roheline sibul - sega - siis trühvlipasta - sega - ja lõpuks kanapuljongikontsentraat. Kuna nii veisepõsk kui puljong on soolased, siis soola ära pane üldse.

Kusagil veisepõse ja hakkliha vahepeal on õige aeg pasta keema panna - keeda soolaga maitsestatud vees pakil kirjas oleva aja järgi.

Kui makaronid ja hakkliha on valmis, sega need omavahel kokku ja lase paar minutit tõmmata. Serveeri peterselli ja parmesaniga.

Tegu on päris rammusa toiduga, aga väga palaval suvepäeval kadus ikkagi nagu mutiauku. Antud kogusest sai 7 mõõduka suurusega taldrikutäit. Ja kahe viimase pärast läks veidi kähmluseks.

No comments:

Post a Comment