Tuesday, September 10, 2013

Idamaine nuudlisalat

Kui terve päev kodus töötades eriti lainele satun, võib lõunasöök täiesti vabalt meelest minna. Meenub alles siis, kui nälg hakkab töötegemist segama. Piinlik lugu. Sel puhul läheb käiku külmkapi sisu ja sellest võimalikult kiiresti tehtav väike rõõmus lunch. Nädalavahetuse sushipeost kappi jäänud kala ja krevetid sobivad ideaalselt.


Kahe toreda salati jaoks läheb vaja:
100 g riisinuudleid
100 g värsket lõhet
200 g hiidkrevette soolvees (tavalised väiksed krevetid ja mõlemad ka toorel kujul sobivad, aga soolvees variandiga läheb kõige vähem aega ja sebimist)
1 suuremat sorti küüslauguküüs
paarisentimeetrine jupp ingverit
1 punane tšillikaun 
suts oliiviõli
1 spl kalakastet
1 spl sojakastet
2 spl magusat tšillikastet
ühe laimi mahl

Serveerimiseks:
seesamiseemneid
maapähkleid (ilma soola ja muu sodiga töötlemata kujul)
suts seesamiõli
koriandrilehti

Käitumisõpetus: pane kõigepealt pannile seemned ja pähklid, peale veidi seesamiõli, lase aegajalt segades kergelt pruunitriibuliseks küpseda ja tõsta kõrvale serveerimist ootama. Vahepeal jõuad kiiresti vett keeta ja selle kaussi riisinuudlitele valada. Jäta nad taldriku või kaane alla umbes viieks minutiks seisma. Nüüd vala pannile õli ja loobi sinna viilutatud küüslauk, ingver ja tšilli, umbes minuti pärast ka tükeldatud kala (tee kuubikud või ribad või kui huvi on, siis oravakujud, nii nagu endale kõige rohkem meeldib) ja krevetid. Lisa kastmeained, seejärel riisinuudlid, sega kergelt ja lase veidi jahtuda. Tõsta kaussi, serveeri seesamiseemnete, maapähklite ja koriandrilehtedega.

Mis nüüd edasi saab? Siesta? Ei, tagasi moodi tegema:)

No comments:

Post a Comment