Wednesday, August 21, 2013

Antipasti

Mulle väga meeldib, kui õhtusöögi ajaks keegi külla tuleb. Mitte nii, et "tule õhtul minu juurde tšillima", vaid ikka mitu päeva varem menüüd genereerida ning laudlinad, küünlad ja fäänsid veiniklaasid käiku lasta saaks. Kui aga pärast itaaliateemalise kutsega lehvitamist meenus, et tegemist on kala-, mereanni- ja steigipõlguriga, olin tükk aega suhteliselt ideetu... Lihtsuses peitub võlu, seega otsustasin panustada veinile ja seltskonnale ning sinna juurde lihtsalt väikse antipasti organiseerida.


Kuna see siin pole Itaalia, et lähed ja ostad, mille järele isu on, vaid pead arvestama, mida kusagilt parajasti kätte saab, siis tegin sellise selektsiooni:

päikesekuivatatud tomatid - kuuma veega ellu äratatud kuivatatud tomatid, lisaks veidi oliiviõli ja oreganot
mozzarella-kirsid pestoga (loobi tuust basiilikut, küüslauguküüs, veidi seedermänniseemneid ja parmesani blenderisse, lisa suts oliiviõli ja vett, blenderda, kuni saad meeldiva koostise ja maitsesta soola-pipraga)
rohelised oliivid - maitseks sega juurde tükeldatud päikesekuivatatud tomateid ja küüslauku (tavaliselt paneksin anšooviseid ka, aga kalapõlguri seltskonnas jätsin selle ära:))
grillitud ning küüslaugu ja balsamicoga maitsestatud paprikad
coppa stagionata
värsked tomatid - erineva värvi ja suurusega on armsad (turult saadud "Must prints" on väga popp valik)
parmesan
sinihallitusjuust
grillitud virsikud
prosciutto cotto
melon - turult, Usbeki oma
prosciutto crudo

L'amore passa attraverso lo stomaco :)

No comments:

Post a Comment