Thursday, July 3, 2014

Ahvenafilee värske salatiga

Üks meeskodanik küsis hiljuti, kui kaua läheb naistel aega peoks valmistumisega. Mitte lihtsalt tavalisel õhtul välja minekuks, vaid pikemat aega ette teada ja planeeritud peoks.
"Päev?" "Kaks?"
"Ei, nädal."

Suuremat sorti üritused, nagu sünnipäeva- või soolaleivapeod (või kellel eriti veab, siis pulmapeod) nõuavad pikemat ettevalmistusaega. Peale outfiti- ja soenguvaliku on sama oluline maksa ja mao ette valmistamine. Arvamus, et enne suurt pidu tuleks nädal aega söögi ja kärakaga tagasi hoida, on täiesti vale! Organismi peab vähemalt nädal enne treenima hakkama, ehk iga päev korralikult sööma ja natuke veini jooma - kõike selleks, et keha oleks harjunud ja pidustuste ajal saaks võõrast kraami nõrkemiseni ahmida. Mitte ainult võõra kraami tasuta kühveldamise pärast, vaid et külas pakutakse teistmoodi sööki, millega kodus harjunud oled ning sealt võib enda köögis kasutamiseks mõned head ideed saada. Näiteks kapsa ja majoneesi kombo oli minu jaoks üllatav, aga käras küll, isegi väga hästi, nii et teen väikeste mugandustega nüüd oma kodus ka.


Vaja läheb:
ahvenafileed (mina sain vanaema käest)
oliiviõli
võid
soola

Salatiks:
kapsast
kurki
õuna
tšillit (mina kasutasin rohelist, aga see oli üllatavalt terav, nii et igaks juhuks maitse enne, kui kühvlitäie salatisse paned)
värsket koriandrit
laimimahla
soola
majoneesi (minimaalselt - mitte nii, et ujuks, vaid piisavalt, et komponente seoks)

Käitu nii: viiluta kapsas, õun, tšilli, tükelda koriander ja tee kurgist juurviljakoorijaga ribad. Sega kõik kokku, maitsesta soola ja laimimahlaga ning sega juurde majonees. Ahvenafileed maitsesta soolaga ning prae õli ja või segus kummaltki poolt paar minutit. Tõsta kala salatile, puista peale koriandrilehti ja tšilliviile ning serveeri külma valge veiniga. Ausõna, see on jumalik kombo!

P.S. Vali selline outfit, mis suured söögi- ja joogikogused ära varjaks. Vihjeks, et liibuv kleit ei ole teema.

No comments:

Post a Comment