Tuesday, June 9, 2020

Minestrone

Keetsin ükspäev suppi. Panin pildi Instagrami storysse. Suppi pole mõtet mingit nokatäit keeta, kui juba, siis juba palju, üks keetmine nagunii. Osa saab pärast sügavkülma toppida, mustadel päevadel hea võtta. No igatahes, keetsin suure hunniku suppi ja kirjutasin juurde, et keetsin tervele lasteaiale. Ikka ütled ju, et lasteaiale või armeele, kui natuke liiga palju süüa teed. Natukese aja pärast ema kirjutab: "OMG, kas sa oled mingis lasteaias vabatahtlik?!?" Ma olen maailma kõige halvem pokkerimängija, nii et tunnistasin kohe üles, et teen lihtsalt nädalaks ette, hiljem alles tulin selle peale, et oleks võinud üritada kaasa mängida, a la "Jajah, ma seal Tartu maanteel Mesimummus, hea lähedal käia."
Sellest kogusest peaks üks keskmine lasteaiarühm söönuks saama küll. Panin kirja, kuidas mina Minestronet tegin, aga tegelikult võib siin kasutada misiganes köögivilju, mis kodus hetkel olemas on.


Vaja läheb:
paar sibulat - minul õnnestus kätte saada tuust rohelist sibulat, millel all need väiksed valged beebisibulad, kasutasin 5tk
mõned küüslauguküüned isu järgi
mõned punase tšilli kaunad isu ja taluvuse järgi
2 (erivärvilist) porgandit
praadimiseks võid
paar peotäit mingit kapsalist, mina kasutasin tavalist valget peakapsast, aga väga hästi sobivad ka käharkapsas, kale või spinat
poole sidruni mahla
puljongikuubikut
teelusikatäis oreganot
paar loorberilehte
maitsestamiseks soola ja pipart
kuhjaga supilusikatäis tomatipastat
purk purustatud tomateid
purk Cannellini ube
100g mingit väiksema kujuga pastat - mina kasutasin orecchiettesid, peaasjalikult nime pärast ("kõrvakesed":))
peotäis kirsstomateid
serveerimiseks riivitud Parmesani, mingit rohelist, näiteks tilli ja basiilikut, ning ciabattat

Käitu nii:
viiluta sibul, küüslauk, tšilli ja porgand ning pane või sisse suht madalale kuumusele küpsema. Veidi aja pärast lisa ribastatud kapsas, sidrunimahl, puljongikuubik, oregano, loorberilehed ning maitsesta soola ja pipraga. Järgmisena lisa tomatipasta, purustatud tomatid ning kaks korda sama palju vett, kui tomateid panid. Keeda umbes 10 minutit, seejärel lisa oad (ilma vedelikuta) ja pasta. Paar minutit enne pasta valmimist (selleks kulub umbes 15 minutit, maitse vahepeal) lisa supile poolitatud kirsstomatid. Ja ongi valmis! Oli ju lihtne?:)
Serveeri riivitud Parmesani, värske maitserohelise ja ciabattaga.


No comments:

Post a Comment