Pühapäeval mõtlesin natuke järele ja otsustasin rahulikumalt läheneda - tavalisi sööke veganitele mugandades. Nukker lumesajune päev ja halb tuju olid terava hiina toidu isu tekitanud ka:)
Vaja läheb:
porgandeid
pastinaaki
paprikat
sibulat
mangot
beebimaisitõlvikuid
küüslauku
tšillit
ingverit
rohelisi herneid
sojakastet
austrikastet
seesamiõli
tomatipüreed (ära tomatipastaga segi aja)
seesamiseemneid
Tee kõigist köögiviljadest ribad või kuubikud või minu pärast südamekesed, kuidas soovid, ning loobi need küpsemise järjekorras wokpannile (mina panin täpselt "vaja läheb" nimekirja järgi). Küpseta kõrgel kuumusel, koguaeg segades, kuni köögiviljade valmimiseni. Sega juurde kastmed ja tomatipüree (mina kasutan alati silmamõõtu nimega "lärakas igast pudelist" ja see töötab ideaalselt), kõige lõpus eelnevalt röstitud seesamiseemned ning serveeri kohe! Maitseelamus oli intensiivne ja ausalt öeldes ei isutanud absoluutselt millegi lihalise ega isegi riisi järele:) Viimase koha pealt...riis mulle niiehknaa ei meeldi. Sorry, pilukad.
No comments:
Post a Comment