Thursday, July 11, 2013

Naiselik õhtusöök ehk kuidas tüdrukud aias viina jõid

Pärast Itaaliast tagasi koju tulekut olin sealsest elustiilist ja söögist kergelt sõltuvuses ning igatsusest veidi kurb. Valetan - ikka päris suures masenduses. Seega võõrutuskuuri ühe korraliku Eesti tüdrukute moodi õhtusöögiga alustada tundus päris kobe mõte. Samal päeval ähvardas liibuvas särgis ETV ilmateadustaja rabavalt kuuma ilmaga, nii et ma ei häbenenud ühele meeskodanikule telefonis laiata, kuidas õiged Eesti naised seda pesuväel külma viina ja toorest liha tarbides tähistavad. Õhtuks oli palavusest saanud muidugi mõnusalt soe suveõhtu, nii et pesuväel aias istuda oleks olnud selge liialdus, aga muus osas jäi plaan jõusse.


Boeuf à la tartari jaoks läheb vaja:
300 g veise sisefileed (aga delikatess-veisehakkliha ajab ka asja ära)
6 anšoovisefileed
1 marineeritud kurk
1 väike punane sibul
2 tl kappareid
soola-pipart
adžikat
4 toorest vutimuna

Serveerimiseks:
musta leiba
väike võituts
marineeritud seeni
külma viina 
 
Tee nii: kraabi udupeene üliterava noaga veisefileest ribad või aja läbi hakklihamasina, kui juhtub selline agregaat kodus olema (kui kasutad delikatess-hakkliha, jääb see protsess loomulikult ära). Anšoovised ja kapparid tükelda imepeeneks, sega õrnalt veisehakklihaga ning maitsesta segu soola ja pipraga. Pane see muude komponentidega mässamise ajaks külma.

Tükelda marineeritud kurk ja punane sibul ning pane serveerimiseks väikestesse nunnudesse kausidesse. Lao need koos adžika ja väikse võitutsuga serveerimisalusele ja tassi aeda. Selleks ajaks on kohal ka juba teine popp Eesti naine, kes söögi-, joogi- ja iluasju veinilonksude vahepeal aeda kanda aitab - kergelt röstitud musta leiva, vanaema käest saadud marineeritud seened ja vutimunad ja...

Keerasime ukse juba lukku, kui poole trepi peal tuli meelde: "Uups, böff ja viin jäid maha!". Põhitegijad kaasa, aeda lauale ilus kompa ja naiselik õhtusöök alaku!

Kõigi ilusate, tarkade, kavalate, osavate, kõike suutvate naiste terviseks!


No comments:

Post a Comment