Thursday, July 11, 2013

Suvikõrvits, kukeseened ja prosciutto crudo

Ma ei häbene ega varja, et olen juba piisavalt suur tüdruk, et reedeõhtuti mitte baaride ja ööklubide peale erutuda, vaid omaette kodus leboskleda. Lebohunt veini ja snäkita on nagu Kati ilma karuta ning arvestades hooajaliselt saada olevat poppi kraami ja Itaaliast saadud kohaliku toidu vaimustust, sobib suvikõrvits kukeseente ja prosciutto crudoga soojal suvisel reedel nagu rusikas silmaauku. Või siis karu Kati kaissu.


Vaja läheb:
pool väiksemat sorti suvikõrvitsat
peotäis kukeseeni
mõned viilud prosciutto crudot
pool peotäit seedermänniseemneid
rukolat
üks küüslauguküüs
väike lärakas balsamicot
oliiviõli
suts võid
soola ja pipart

Tee nii:
Kõigepealt pane triibuline grillpann ja väiksem tavaline pann sooja. Viiluta suvikõrvits ja tükelda suuremad kukeseened väiksemaks. Grilli seedermänniseemneid paar minutit kuival pannil ja tõsta kõrvale oma korda ootama. Nüüd pane kukeseened samale pannile ja lase neil aegajalt segades vesi välja higistada. Seejärel lisa suts võid ja oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga ning lase veel veidi aega praadida. Samal ajal saad suvikõrvitsaviile grillida - kõrgel kuumusel, et tulemus jääks pealt ilus pruunitriibuline, aga seest veel veidi krõmps (pehme ja plägane suvikõrvits on imikutoit ja reede õhtul prosecco kõrvale ei kära kohe mitte). Valmis suvikõrvitsaviilud tõsta kaussi, pressi peale küülauk, lisa suts balsamicot, oliiviõli, soola, pipart ja lase mõned minutid maitsetel sõbruneda. Selle aja jooksul jõuad prosciutto crudo ja rukola välja otsida ning prosecco avada.

Laota kõik komponendid kunstipäraselt taldrikule ning serveeri oma kõige paremale sõbrale - iseendale - koos prosecco ja hea muusikaga.


No comments:

Post a Comment