Sunday, June 21, 2015

Sparglisalat prosciutto crudo ja kooreta keedetud munaga

Kõik kindlasti teavad seda tunnet, kui lähed poodi ühte eluliselt vajalikku asja, nagu soola, pesupulbrit või piima ostma, kruiisid pool tundi kaubanduses, ahnitsed suure näljaga kõikvõimalikku kraami kokku, vead oma toidukoorma koju....ja avastad, et see ÜKS asi jäi ostmata. Lähed poodi tagasi, vahepeal on sinna tekkinud kilomeetrised järjekorrad, kannatad vapralt ära, aga selleks ajaks, kui oma toidumatkadelt naased, ähvardab näljast pimedaks jäämine. Õnneks oli toidumatka number üks ajal oidu eriti maitsvaid ja eriti kiirelt söömisvalmis saavaid produkte hankida. Sparglisalat prosciutto crudo, kooreta keedetud muna ja parmesaniga saab valmis kümne minutiga, ausalt.


Vaja läheb:
rukolat
basiilikut
sparglit
prosciutto crudot
parmesani juustu
muna
oliiviõli - selle järel ma teist korda poes käisingi!!!
sidrunimahla
valge veini äädikat
soola ja musta pipart

Käitu nii: aja ühes suuremas ja ühes väiksemas potis vesi keema. Mõlemasse lisa soola, väiksemasse teelusikatäis valge veini äädikat samuti. Kui vesi väikse mulliga keeb, tekita sinna keeristorm, vala selle keskele muna ja keeda neli minutit. Vahepeal peaks suuremas potis ka vesi juba keema - seal keeda spargleid (varte otsast lõika paarisentimeetrine kole jupp enne ära) umbes minut ja seejärel kohe jääkülma vette. Lase neil seal ka umbes minut olla ja seejärel kuivata. Salati kokkupanemiseks sega rukola ja basiilikulehed oliiviõli ja sidrunimahlaga ning maitsesta soola ja pipraga. Salatipõhjale tõsta sparglid, prosciutto crudo viilud, parmesanilaastud ja kõige peale muna. Piserda peale veel veidi sidrunimahla, puista musta pipart ja söö kohe ära!

No comments:

Post a Comment