Nelja inimese koguseks läheb vaja:
400 g veisehakkliha
veidi oliiviõli
1 väike sibul
2 küüslauguküünt
1 sellerivars
1 väike porgand
6 keskmise suurusega tomatit
1 spl tomatipastat
suur klaas valget veini
soola, pipart ja suhkrut
serveerimiseks 300 g pastat ja veidi riivitud parmesani
Käitu nii: pruunista hakkliha õlis, umbes poole peal lisa hästi peeneks hakitud sibul, küüslauk, seller ja riivitud porgand. Kui segu on selliseks mõnusaks ja hästilõhnavaks küpsenud, sega juurde tomatipasta. Sega kõik korraks läbi, nüüd keera kuumust juurde ja kalla segusse vein. Lase kärakal välja aurustuda ja lisa tükeldatud tomatid. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning lase aegajalt segades vaiksel tulel umbes tund aega keeda. Originaalis serveeritakse bologneset spagettidega, aga minul ei olnud ja spetsiaalselt ostma minna ka ei tahtnud. Ühesõnaga serveeri sellise pastaga, mis sulle endale kõige rohkem meeldib (minule meeldib pappardelle), puista peale parmesani ja söö valge veini saatel kohe ära!
suur klaas valget veini
soola, pipart ja suhkrut
serveerimiseks 300 g pastat ja veidi riivitud parmesani
Käitu nii: pruunista hakkliha õlis, umbes poole peal lisa hästi peeneks hakitud sibul, küüslauk, seller ja riivitud porgand. Kui segu on selliseks mõnusaks ja hästilõhnavaks küpsenud, sega juurde tomatipasta. Sega kõik korraks läbi, nüüd keera kuumust juurde ja kalla segusse vein. Lase kärakal välja aurustuda ja lisa tükeldatud tomatid. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning lase aegajalt segades vaiksel tulel umbes tund aega keeda. Originaalis serveeritakse bologneset spagettidega, aga minul ei olnud ja spetsiaalselt ostma minna ka ei tahtnud. Ühesõnaga serveeri sellise pastaga, mis sulle endale kõige rohkem meeldib (minule meeldib pappardelle), puista peale parmesani ja söö valge veini saatel kohe ära!
No comments:
Post a Comment