Selle idee sain ühel pühapäevahommikul Jamie Oliveri telesaadet
vaadates. Tundus lihtsalt liiga nämma, et mitte kohe järele proovida. Niisiis - India porgandisalat Jamie Oliveri moodi (originaalretsepti
vaata siit) – natuke enda järgi kohandatud ning mugandatud koguste ja maitsetega.
Vaja läheb:
240 g hakkliha
1 tl garam masalat
suts soola
300 g porgandeid
50 g india pähkleid
värsket koriandrit ja münti
Kastmeks:
1/2 tl köömneid
1 väike punane sibul
poole sidruni riivitud koor ja mahl
2 cm jupp riivitud ingverit
2 spl oliiviõli
Tee nii: pese ja koori porgandid ning koori nad
täielikult ära – ehk tee juurviljakoorimisnoaga porgandist peeneid
ribasid, kuni terve porgand on ribastatud.
Pane hakkliha kuumale pannile, sega juurde garam masala ja suts soola, prae mõnusalt pruuniks ning jäta oma järge ootama.
Vahepeal tee salatikaste: kuumuta köömneid veidi aega kuumal pannil, et nende maitse äratada. Vala need uhmrisse ja uhmerda peeneks.
Nüüd võid samal pannil ka tükeldatud india pähklid ära röstida ning jätta nad oma järge ootama.
Poolita ja seejärel viiluta punane sibul väga peenelt.
Pane kaussi riivitud sidrunikoor ja -mahl, lisa neile sibulaviilud,
ingver, köömned ja suts soola. Pane juurde oliiviõli, vala kaste porgandikuhjale, lisa ka koriandri- ja mündilehti ning sega kergelt.
Serveerimiseks: jaga hakkliha taldrikute vahel,
tõsta peale salatikuhi ja kaunista india pähklitega. Kõrvale võid
pakkuda kerget jogurtit või mõnd indiapärast leiba. Aga sobib ka
lihtsalt külma õllega!
No comments:
Post a Comment