Friday, January 18, 2013

Indiapärane porgandisalat

Selle idee sain ühel pühapäevahommikul Jamie Oliveri telesaadet vaadates. Tundus lihtsalt liiga nämma, et mitte kohe järele proovida. Niisiis - India porgandisalat Jamie Oliveri moodi (originaalretsepti vaata siit) – natuke enda järgi kohandatud ning mugandatud koguste ja maitsetega.


Vaja läheb:
240 g hakkliha
1 tl garam masalat
suts soola
300 g porgandeid
50 g india pähkleid
värsket koriandrit ja münti

Kastmeks:
1/2 tl köömneid
1 väike punane sibul
poole sidruni riivitud koor ja mahl
2 cm jupp riivitud ingverit
2 spl oliiviõli

Tee nii: pese ja koori porgandid ning koori nad täielikult ära – ehk tee juurviljakoorimisnoaga porgandist peeneid ribasid, kuni terve porgand on ribastatud.
Pane hakkliha kuumale pannile, sega juurde garam masala ja suts soola, prae mõnusalt pruuniks  ning jäta oma järge ootama.
Vahepeal tee salatikaste: kuumuta köömneid veidi aega kuumal pannil, et nende maitse äratada. Vala need uhmrisse ja uhmerda peeneks.
Nüüd võid samal pannil ka tükeldatud india pähklid ära röstida ning jätta nad oma järge ootama.
Poolita ja seejärel viiluta punane sibul väga peenelt.
Pane kaussi riivitud sidrunikoor ja -mahl, lisa neile sibulaviilud, ingver, köömned ja suts soola. Pane juurde oliiviõli, vala kaste porgandikuhjale, lisa ka koriandri- ja mündilehti ning sega kergelt.

Serveerimiseks: jaga hakkliha taldrikute vahel, tõsta peale salatikuhi ja kaunista india pähklitega. Kõrvale võid pakkuda kerget jogurtit või mõnd indiapärast leiba. Aga sobib ka lihtsalt külma õllega!

No comments:

Post a Comment