Vaja läheb:
360 g tumedat šokolaadi
50 g võid
12 muna
50 g suhkrut
200 g (puhastamata kujul) ilma soolata pistaatsiapähkleid - neid saab turult
Tee nii:
Sulata tükeldatud šokolaad veevannil ning sinna sisse sulata või.
Eralda munavalged ja -kollased. Viimased sega 30 g suhkruga kohevaks vahuks ning sega sulatatud šokolaadiga.
Vahusta munavalgeid, kuni saad pehme vahu, lisa siis 20 g suhkrut ja jätka vahustamist tugeva vahu tekkimiseni. Nüüd sega neljandik munavalgevahust šokolaadi hulka, et see hiljem paremini seguneks. Saadud šokolaadisegu sega õrnalt järelejäänud munavalgevahu hulka. Veerand šokolaadivahust pane eraldi kaussi ja külmkappi oma järge ootama. Ülejäänud segu vala küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 150-kraadises ahjus umbes 35 minutit.
Selle retsepti leidsin mingist ajakirjast - tõmbas tähelepanu, kuna ei sisalda jahu. Aga ma ei suuda meenutada, mis ajakiri see selline oli, suutsin ainult kogused (loodetavasti ikka õigesti!) meelde jätta.
No superkook oli! Siimaani meenutan heldimusega :)
ReplyDelete