Friday, March 27, 2015

Kanasalat ja punase apelsini limonaad

Kas kõik on ikka kuulnud sellest paksust poisist, kes nüüd küll kõhn ja koguni ise juba treener on, aga teate küll, kuidas nende nimedega on - kord paks poiss, alati paks poiss. Igatahes, lugu minu mäletamist mööda on umbes selline - poiss oli tõsiselt ülekaaluline, aga siis võttis end kokku, hakkas dieeti pidama ja trenni tegema, seejärel sai temast endast treener ja nüüd on üleüldse veganiks hakanud. Selline "süües kasvab isu" lugu. Oleks kangelaslik edulugu, kui poiss ise kõige selle juures selline tüütu ninatark ei oleks. Veganid üleüldse on kõvad kritiseerijad ja targutajad. Kõigil, kes teistsuguseid eluviise harrastavad, sõimatakse nägu täis ja saadetakse pimedasse kohta.

Mulle on mulje jäänud, et veganid teevad ja söövad väga palju kooki - kuigi ma ei tea, kas kikerhernevedelikust ja muudest kahtlastest ainetest tehtud "kooke" saab ikka kookideks nimetada? Las olla veganküpsetised. Igatahes, paks poiss pole mingi erand, küpsetab ka. Ühe küpsetise pildiallkirjas koostisosi loetledes targutas nisu kohta: "Mind ei huvita see teie ebatervislikkus." Selge, paks poiss - ei huvita, siis ei huvita.

Mind näiteks jällegi huvitab - teen trenni, söön salatit ja joon isetehtud limpsi.


Salati jaoks läheb vaja:
kanafileed
muna
avokaadot
maasikaid
rukolat

Kanale marinaadiks ja salatikastmeks:
basiilikut
küüslauku
sidrunimahla
oliiviõli
maitsestamata jogurtit
soola

Limonaadiks:
kaks sidrunit
kaks punast apelsini
mullivett

Käitu nii: pool tundi kuni päev varem tee marinaad - pane kõik ained blenderisse ja töötle püreeks, viimasena sega juurde maitsestamata jogurt. Pane üks kolmandik kreemist karpi või topsi ja tõsta külmkappi oma aega ootama. Ülejäänu sisse pane kana marineeruma.

Limonaadi tegemiseks pigista sidrunitest ja apelsinidest mahl välja ja kalla juurde mullivesi - vahekorras üks kolmandik mahla, kaks kolmandikku vett. Kui väga hapu tundub, sega juurde mett. Mina ei pannud, mulle meeldib hapu.

Salati tegemise hetkel küpseta kanafileed ahjus 180 kraadi juures umbes paarkümmend minutit. Samal ajal pane muna keema. Tükelda avokaado ja maasikad ning tõsta koos rukolaga taldrikule. Sinna peale aseta viilutatud kanafilee ja munasektorid. Nüüd on käes selle kastme aeg, mis külmkapis karbis või topsis ootab. Võta välja ja vala salatile. Mõnus trennijärgne söök. Tervislik ka.



No comments:

Post a Comment