Sunday, March 29, 2015

Ahjus röstitud juurviljad

Vanaema toob mulle mõnikord süüa, kui parajasti midagi valmis küpsetanud on ja nad vanaisaga linna satuvad. Vahel poetab ta kotlettidele või klimbisupile lisaks veel midagi head - viimane kord oli selleks hapukoor. Mul ei ole tavaliselt kodus kõigile eestlastele kohustuslikke toiduaineid, nagu hapukoor, majonees ja ketšup - ostan spetsiaalselt, kui mingi toidu jaoks vaja läheb. Hapukoort ja majoneesi ostan ka ainult dieetvariandis. Igatahes, kuna vanaema tõi hapukoort, siis mõtlesin, et miks mitte seda tarbida, kui ta juba külmkapis niiehknaa on. See oli nii hea!!! Mitte mingi 10-protsendine dieettoode, vaid korralik rasvane hapukoor! Minu jaoks täiesti ootamatu, nii hea ja sõltuvusttekitav maitse, nii et uhasin järgnevatel päevadel hapukoort igale toidule peale - supile, omletile, röstitud juurviljadele.


Vaja läheb:
eelnevalt keedetud peeti
porgandit
kaalikat
juursellerit
nuikapsast
oliiviõli
soola

Serveerimiseks pestot (tee ikka ise), basiilikulehti, värskelt jahvatatud musta pipart ja loomulikult hapukoort!

Käitu nii:
koori ja tükelda kõik juurviljad, määri kokku õli ja soolaga ning rösti 220-kraadises ahjus grillrežiimil umbes 15 minutit. Serveerimisel tõsta peale suur lusikatäis paksu rasvast hapukoort, veidi pestot ning puista üle basiilikulehtede ja musta pipraga. Jeerum kui hea!!!

Huvitav, mis toiduaineid veel olemas on, mille maitsest ma mitte midagi ei tea?!?

No comments:

Post a Comment