Sunday, June 23, 2013

Guacamolesännu

Ma armastan avokaadosid! Võiksin neid süüa kõigi söögikordade ajal ja nende vahel. Eriti hästi kärab guacamolesännu tomati ja karulauguga pärast laupäevahommikust jalutuskäiku turule ja tagasi.
Retsepti jätsin kunagi ammu meelde raamatust "The complete Mexican, South American and Caribbean cookbook", nii et vaielda ei ole mõtet. Oma tuju ja isu järgi originaalis mugandusi teha on muidugi teine asi:)


Vaja läheb:
pool avokaadot
pool tomatit
pool küüslauguküünt
suts laimimahla (värske laimi seest ikka, mitte plastpudelist)
veerand väiksest punast sibulast
isu ja taluvuse järgi värsket tšillit
mõned koriandrilehed

Serveerimiseks:
musta leiba (seemnetega on tore)
suts oliiviõli
tuust karulauku
1 tomat
soola ja musta pipart

Tee nii. topi kõigepealt leivaviilud rösterisse. Kraabi avokaado sisu koore seest välja, tee blenderis (kui ei viitsi, saab lihtsalt kahvliga ka) siidiseks pastaks ja sega kohe juurde laimimahl. Tükelda tomat kuubikuteks, ülejäänud ingriidiendid imepeeneks ja sega avokaadopastasse. Piserda röstleibadele veidi oliiviõli, laota peale karulaugulehed, guacamole ja tomativiilud. Maitsesta soola ja musta pipraga...ja söö kohe ära! Jammiii!!!





No comments:

Post a Comment