Saturday, February 5, 2022

Kikerherneste, granaatõunaseemnete ja avokaadoga salat

Õde sai sünnipäevaks kapsa. No päriselt.  Esimene, mida ütlesin, kui kõnealust toodet nägin: "See pole ju kapsas! See on salat!" Täpsemalt jääsalat, mis minu meelest kvalifitseerub salatite alla ja on lisaks suht igav toode. 

Õde: "Eiiiii! Ma tean ühte väga head retsepti!" 

Kui ma muidu ei ole väga etteantud retseptide järgi söögitegija, siis kui retsept ütleb "prae vegan majonees" (WTF, tegelt?!?), siis tundub, et JUBA liiga põnev, et mitte järele proovida. Käsi ikka ei tõusnud seda jääsalatit/kapsast ostma, eriti 3€ eest, kasutasin friseed ja rukolat, aga muidu täiesti proovimist väärt salat, ausõna!

Retsept oli taimetoit.ee blogis, aga kuna see endine häälekas esivegan ei ole enam vegan, siis otsustas ta millegipärast oma vana blogi lukku panna. Veider. Igatahes, teeme siis nüüd retsepte mälu järgi ja/või kasutame iseenda leiutisi. 

Granaatõunast seemnete väljakoukimise ajaks pane kindlasti selga valge pusa. Eksi oma. Sama mis eelmisel päeval Marinara keetmise ajal seljas oli.

Kahe söödiku jaoks läheb vaja:

paar peotäit friseesalati ja rukola segu

ühte tükeldatud avokaadot

väikest peotäit poolitatud kirsstomateid

veerand suuremat sorti granaatõuna seemnetest

väike tuust värsket basiilikut

poolt purki kikerherneid

1 tl karripulbrit

praadimiseks veidi võid


Kastmeks:

4 spl vegan majoneesi (võid igasugust muud majoneesi ka muidugi panna, aga mulle lihtsalt see vegan majonees maitseb)

suts soola


Valmistamiseks:

prae kikerherned karripulbriga või sees kergelt läbi ja lase veidi jahtuda. Lisa kõik ülejäänud salatiained ja sega kastmega kokku. Midagi praadima ei pea. Eriti mitte majoneesi.






No comments:

Post a Comment