Sunday, November 10, 2013

Maasika-basiilikusmuuti ja "kunstiline hommikusöök"

Äranäritud klišee on, et hommikusöök on iga päeva alus. Sest päeva alustamiseks on vaja vaimutoitu, keha vajab hommikuti energiat ning korralik hommikusöök hoiab ära pooleks päevaks liiga suure näljatunde kuhjumise ja seega hiiglasliku lõunasöögi sisse kühveldamise. Minu meelest on hommikusöök vajalik selleks, et mitte keset päeva tigedaks muutuda. Sest nälg teeb inimesed kurjaks.

Viimasel ajal on ümberringi vist nii mõnigi hommikusöök vahele jäänud, sest näen tülitsemist väga palju. Kuidas sõbrannad omavahel nii tülli keeravad, et leppimiseks läheb vaja mitut nädalat ja teiste inimeste sekkumist. Kuidas üks meeskodanik vihastab teise peale nii, et kustutab ta ära oma Facebooki sõbralistist ja ei räägi temaga mitu nädalat. Ja kuidas ma ise ja mu kõige kallim sõbranna teineteise suunas riiakalt serveeritud süüdistusi loopima kukkusime. Meil kummalgi ei ole tülitsemisgeeni, aga seekord läks korralikuks sõjaks. Aga nii enda kui teiste kogemused õpetavad, nii et järgmise päeva veetsime mõlemad omaette  kogu situatsiooni analüüsides, õhtuks olime otsustanud käituda nagu täiskasvanud ja leppisime pika telefonikõne jooksul ära. Sest negatiivne emotsioon teeb nii keha kui vaimu haigeks ja kallite inimestega tülitsemisele kulutatud aeg on raiskamine. Ja sest me armastame teineteist.

Tüdrukute hommikusöök on maasika- ja basiilikusmuuti: pane blenderisse suur peotäis värskeid või külmutatud maasikaid, üks banaan, veerand klaasi piima ja peotäis basiilikulehti. Pärast minutit blenderdamist on hommikusöök valmis.


Poiste hommikusöök on (kõik järgnev on tsitaat meeskodanikust hommikusöögi autorilt) "kunstiline hommikusöök": vaja läheb 2 muna, vett ja potti. Keeda munad, pane need taldrikule ja juurde serveeri ketšupit ja kodujuustu. Nii valmib 3 minuti hommikusöök. 


Julgen veidi sõna võtta ja väita, et muna keetmine ei käi ainult kolme minutiga, aga igaüks otsustab ise. Peaasi, et ei tülitseks. Kui tüdrukud hommikul siidri asemel maasika-basiilikusmuutit ja poisid õlle asemel südamekujulist praemuna saaksid, oleks maailmas üleüldse ilmselt tülitsemist vähem. Sest armastus teadupärast käib kõhu kaudu.

No comments:

Post a Comment