Tuesday, November 5, 2013

Tomatisupp tšilli ja basiilikuga

Ma olen korduvalt üritanud oma sõpru tšilliga ära tappa...või vähemalt raskekujulist tšillikahjustust tekitada. Muidugi mitte sihilikult, lihtsalt mu enda tšillitaluvus on päris kõrge ja vahel unustan süüa tehes oma nõrgukeste sõpradega arvestada. Päris mitu korda on juhtunud, et poisid istuvad ümber laua, särgid seljast visatud, aknad lahti ja söövad vapralt tulist tomatisuppi. Pärast üritavad kordamööda kraani tühjaks juua...

Mitte et ma erilise psühholoogiaalase andega oleks, aga kaasa tundmise või kätte maksmise ideede jagamise asemel üritan mõistlikke lahendusi leida, ehk selle pärast räägitakse mulle päris tihti suhteteemalisi lugusid. Viimane neist oli küsimus: "Kuidas reageerida, kui su boyfriend pööritab silmi selle peale, et sa ei tea spordist, ehitamisest ja muust sellisest sama palju kui tema?" Huvitav, kuidas kodanik Pöördsilm ise reageeriks, kui saaks etteheitva "tegelt?!?" vastuseks iga kord, kui ta ei suuda söögitegemise, heegeldamise, moeajakirjade, aeroobika ja dieetide teemalistes vestlustes sammu pidada. Naised ei peagi ehitamisest ja spordist midagi teadma, nagu nad ei pea teadma midagi habeme ajamisest või püsti pissimisest. Kui meeskodanik sellest aru ei taha saada, võid teda eluohtlikult tšillise tomatisupiga karistada.  


Sellest kogusest saavad süüa 4 inimest:
1 sibul
2 (või enda taluvuse järgi) punast tšillit
1 väike paprika
1 porgand
veidi õli
2 anšoovisefileed
1 purk purustatud tomateid
sama suur purk kana- või köögiviljapuljongit
2 tl balsamicot
1 tl suhkrut
veidi soola
4 küüslauguküünt
suur tuust basiilikut
serveerimiseks maitsestamata jogurtit

Tee nii: kuumuta õlis tükeldatud sibul, tšilli, paprika ja porgand - vaiksel kuumusel, sest ei ole vaja praadida, vaid lasta maitsetel sõbruneda. Lisa anšoovisefileed, sega paar minutit ning siis kalla juurde purustatud tomatid ja puljong. Maitsesta balsamico, suhkru ja soolaga ning lase vaiksel tulel umbes pool tundi keeda. Nüüd lisa purustatud küüslauguküüned, keeda veel 10 minutit ja sega siis basiilikutuust supi sisse.  Jahuta veidi ja püreesta tomatisupp saumikserit või blenderit kasutades. Serveeri maitsestamata jogurti (südamekestega muidugi!) ja basiilikulehtedega.

No comments:

Post a Comment