Sunday, April 7, 2013

Hiinakas veganite moodi

Ma lendasin veganliku elustiili katsetustele ilmselt liiga suure hurraaga peale - kukkusin kohe esimesel nädalal igasuguseid idusalateid, soja- ja tofutoite proovima. Laupäeva hommikuks oli kopp nii ees, et asendasin hommikusöögiks mõeldud murusmuuti klaasi punase veiniga ja läksin nälga ignoreerides Monsaga Osturallile. Väljas lõunat süüa polnud ka väga lihtne, sest kuigi taimetoitlastele on menüüs päris rikkalikult valikuid, ei leia tõsiusklikud veganid sealt peale kõige tavalisema rohelise salati mitte midagi. Mustas Puudlis sõin tegelikult väga head grillitud köögiviljadega salatit, aga linnas õhtusöögiaega koos järjekordse nukra valikuga sööklaga ootamata jäädes jõin lõunasöögile veel veini peale ja läksin koju magama.
Pühapäeval mõtlesin natuke järele ja otsustasin rahulikumalt läheneda - tavalisi sööke veganitele mugandades. Nukker lumesajune päev ja halb tuju olid terava hiina toidu isu tekitanud ka:)


Vaja läheb:
porgandeid
pastinaaki
paprikat
sibulat
mangot
beebimaisitõlvikuid
küüslauku
tšillit
ingverit
rohelisi herneid
sojakastet
austrikastet
seesamiõli
tomatipüreed (ära tomatipastaga segi aja)
seesamiseemneid

Tee kõigist köögiviljadest ribad või kuubikud või minu pärast südamekesed, kuidas soovid, ning loobi need küpsemise järjekorras wokpannile (mina panin täpselt "vaja läheb" nimekirja järgi). Küpseta kõrgel kuumusel, koguaeg segades, kuni köögiviljade valmimiseni. Sega juurde kastmed ja tomatipüree (mina kasutan alati silmamõõtu nimega "lärakas igast pudelist" ja see töötab ideaalselt), kõige lõpus eelnevalt röstitud seesamiseemned ning serveeri kohe! Maitseelamus oli intensiivne ja ausalt öeldes ei isutanud absoluutselt millegi lihalise ega isegi riisi järele:) Viimase koha pealt...riis mulle niiehknaa ei meeldi. Sorry, pilukad.


No comments:

Post a Comment