Wednesday, April 24, 2013

Lõhe kurgi-tšilli-sidrunikastmega

Tööpäev oli nagu iga teine, aga viis minutit peale selle lõppu ikka veel kontoris vahtides sain väga konkreetse telefonikõne - sellest kaks minutit hiljem sõideti otse treppi ja autos ulatati kõigepealt veinipudel - kommentaariga: "See ei ole soojendamiseks!" Ei tundu tavalise tööpäevana? Selline eriline päev oli emakeelepäeva puhul... EIII!!! Sõber ostis uue auto ja tahtis sellega lihtsalt ringi kruiisida.

Pärast väikest veinitamist on mõtted selgemad, nii et kui meid pärast kruiisi autost välja visati, lähenesime söögipoes Kaidiga õhtusöögile ja edasistele plaanidele klassikuga "vaatame, mis meeldib!". Kala meeldis!


Vaja läheb:
lõhefileed
kreeka jogurtit (võid suvajogurtit või hapukoort ka kasutada, aga need ei ole nii mõnnad)
värsket kurki
värsket tšillit
sidrunit
tilli (värske on väga hea, aga suvel vanaema aiast saadud sügavkülmutatud variant on ka väga hea)
oliiviõli
võid
soola ja pipart

Tee nii: kuna enne on veini joodud, siis ilmselt on janu kallal, nii et kõigepealt vala vein välja. Nüüd pane ahi sooja 180 kraadi peale. Viska lõhepoisile peale riivitud sidrunikoort, soola ja võikuubik ning lükka ahju. Kalakese küpsemiseks läheb umbes 12 minutit - selle aja jooksul jõuad valmis teha kastme. Selleks sega kokku imepeeneks tükeldatud kurk, tšilli, sidruni riivitud koor ja väljapigistatud mahl, till ja jogurt (kui tegutsed sel alal kiiresti, pane segu vahepeal külma). Ülejäänud aja jooksul, mil kala valmimist ootad, jõuad ilmselt veiniklaasid veel korra täita.

Serveeri imelihtsalt: ahjust tulnud lõhele tõsta juurde kastmekuhi, viil sidrunit, värske salat, valge vein ja armas sõbranna. Fuck the "omnomnom-people", ilusas eesti keele slängis ütleme lihtsalt "jammiiiii!"

No comments:

Post a Comment