Wednesday, July 30, 2014

Ahvenafilee karulaugupestoga

Palavus tapab, mis? Need, kel puhkus on, lehvitavad sotsiaalmeedias oma rannapiltidega ja ülejäänud kirjutavad sinna "tahan kaaa" ja "olen kadeee" stiilis kommentaare. Tegelikult pole ju üldse hull. Kui puhkus, saab hullata ja kui mitte, saab kontori kliimaseadet nautides sügisese Sitsiilia-puhkuse jaoks raha teenida. Kodus on keerulisem - kellaajast, riietusest ja asendist hoolimata on jube palav ning magada on sellises palavuses samuti keeruline. Umbes neli või viis aastat tagasi oli sarnane suvi ja kõik poed ventilaatoritest tühjaks ostetud. Mina koos oma tolleaegse elukaaslasega ostsime endale eriti hiiglasliku! Kui mees majas, pole probleemi, tema töö oli see kokku panna ja sügisel osadeks tagasi lammutatuna jälle karpi pakkida. Eelmisel suvel üritasin seda agregaati iseseisvalt kokku panna. Kaks tundi üritasin ja lõpuks istusin ikkagi pisarameres ventilaatoritükkidest ümbritsetuna keset põrandat. Kel sama mure, siis lahtised aknad ja eelnevalt märjaks tehtud voodilinad pakuvad veidi leevendust. Õhtul randa külma veini jooma minek ka. Ja külm ja kerge söök.


Kahe salati jaoks läheb vaja:
4 ahvenafileed (ahven on tilluke, nii et kogus on täpselt paras. Kel puhkus, püüab ise. Mina sain vanaema käest:))
peotäis rooma salatit
2 värsket soolakurki
soola ja pipart
praadimiseks võid
karulaugupestot (tegemisõpetust vaata siit)
kodujuustu
tilli

Käitu nii:
maitsesta ahvenafileed soola ja pipraga ning prae õlis kummaltki poolt umbes minut (või natuke vähem). Rebi rooma salat tükkideks, viiluta soolakurgid ja jaga mõlemad kahe taldriku vahel. Tõsta peale ahvenafileed, maitsesta soola ja pipraga ning garneeri värske tilli, kodujuustu- ja karulaugupestotäppidega. Iisibriisi. Nüüd randa veini jooma!

P.S. Olen jätkuvalt avatud pakkumistele tulla mu ventilaatorit kokku panema. Sümboolse tasu eest loomulikult.

No comments:

Post a Comment