Tuesday, September 17, 2013

Caesari salat

Kätlin rääkis ühe loo - puhas kuld. Tema sõber oli kord telefonis numbriga veidi mööda pannud ja sattus kogemata ühe meesterahva otsa, kes vabandavale "eksisin numbriga" vastas roppude sõnade laviini ja korraliku sõimuga. Sõber salvestas numbri oma telefoni "Sitapea" nime alla ja iga kord, kui tunneb, et ei oska oma kurvastust, viha või muid negatiivseid emotsioone kuhugi panna, siis helistab kodanik Sitapeale ja röögib talle oma emotsioonide lahtumiseks telefoni: "Sitapeaaaaaaa!!!". Kätlin soovitas mul samasugune inimene leida, kelle peal oma viha välja elada.

Teine samalaadne klassik on tüütud tüübid, kellele jokkis peaga oled kogemata oma numbri andnud, või kes lihtsalt hilisemal vaatlusel jobuks osutuvad, salvestada oma telefoni "Ära vasta" nime alla.

Kolmas klassik on Caesari salat.


Kastmeks läheb vaja:
1 munakollane
1 tl Dijoni sinepit
pool küüslauguküünt
2 anšoovisefileed (kui kardad, et lõpptulemus liiga kalaselt maitseb, jäta need välja)
poole sidruni mahl
veidi riivitud parmesani
oliiviõli
paar lusikatäit maitsestamata jogurtit
soola ja pipart

Salatiks läheb vaja:
rooma salatit
parmesani
krutoone (tükelda mõni tore Itaalia sai kuubikuteks ja küpseta ahjus krõbedaks)
kanafileed
soola ja pipart
suitsutatud paprika pulbrit
oliiviõli

Käitumisõpetus:
loobi kastmeained samas järjekorras blenderisse, viimasena lisa parajalt mõnusa konsistentsi saamiseks aeglaselt sobivas koguses oliiviõli. Maitsestamata jogurt on kõige lõpus kastme maitselt kergemaks tegemiseks. Maitse ja kui vaja, lisa veidi soola ja pipart (aga võib ka mitte vaja olla, sest parmesan ja anšoovised on juba isegi soolased). Nüüd tegele kanapoisiga - pläkerda maitseainetega kokku, vaata, et ta igalt poolt suitsupaprikapulbri, soola ja pipraga kaetud oleks ja pane keskmisel kuumusel oliiviõlisse praadima. Salati jaoks rebi rooma salatist tükid, tee parmesanist juurviljakoorijaga laastud, sega juurde krutoonid ja salatikaste. Viiluta kana, tõsta salatile ja söö kõik kohe ära!

No comments:

Post a Comment