Sunday, September 22, 2013

Pohmellilõuna

Ma elan nüüd jälle oma vanas kodus. Uues kodus selles mõttes, et sisustan, dekoreerin ja tuunin, annan oma kodule oma touchi. Kõik on lumivalge, aga selline armas ja minimalistlik, mitte perversne, nagu fäänsis restoranis või juhmistav, nagu hullumajas. Nagu ikka, tuleb sellist sündmust suure peoga tähistada. Teistmoodi lähenemiseks tegin tavapärase "viin-mahlaga-krõpsud-dipikastmega-peo" asemel soolaleiva-brunchi. Ennast ja oma sõpru teades lõppes pidu päevasest kokteilijoomisest ellu jäänud väikse vapra seltskonnaga õhtuse veinide degusteerimise ja tantsuklubisse minekuga, seega järgmise päeva kosutav pohmellilõuna oli ko-hus-tus-lik!


Väsinud inimeste kiireks lõunaks läheb vaja:
600 g veisehakkliha
oliiviõli
suts tomatimahla
1 väike sibul
1 küüslauguküüs
1 suur tšillikaun
2 tomatit
suts soola
pakk nachosid
kuhi riivjuustu

Instruktsioonid:
kõigepealt paku endale soola ja pipraga maitsestatud tomatimahla. Teine variant on aedviljamahl, mis maitseb nagu seljanka, nii et seda tuleb juua, hoides samal ajal nina kinni, et lõhn öökima ei ajaks. Pohmelliga konnade lahti laskmine ei ole enam moes. Vala pannile oliiviõli ja prae seal hakkliha ilusti pruuniks. Samal ajal loobi blenderisse sibul, küüslauk, tšilli, vala juurde veidi tomatimahla ja tee toredaks püreeks. Võid ained ka väikesteks tükkideks hakkida, aga pohmelliga soovin selleks edu ja viitsimist! Tomatid jõuad ka hakkliha küpsemise ajal kuubikuteks tükeldada. Pruunistatud hakkliha, maitsesta Fajita maitseainesegu ja soolaga, vala juurde tomatipasta, tomatikuubikud ja sega veidi. Võta mõni tore ahjuvorm ja pane sinna pool pakki nachosid, peale pool hakklihasegust ja riivjuustust. Tee samadest asjadest teine korrus peale ja küpseta ahjus 200 kraadi juures, kuni juust on sulanud. Serveeri guacamole ja tomatimahlaga sõpradega telkari ees kokasaateid vaadates.

P.S. Ma olen nüüd sildistatud "I kiss better that I cook", aga sildi teisele poole kirjutasid tüdrukud: "...võib vastu vaielda või siis...sa teed superhästi süüa ja suudled fantastiliselt" :)

No comments:

Post a Comment