Thursday, September 26, 2013

Kala-krevetikarri

Ma arvasin, et see on päris piinlik, kui sõbranna kingib soolaleivapeoks suure raamitud kollaaži su umbes 8 aasta jooksul kogunenud piinlikest fotodest, see saadetakse kohe ringlusse ja kõik kohalolijad saavad itsitada ja näpuga näidata. Või et see on piinlik, kui sõbranna keset soolaleivapidu kõnet peab ja mind mu äpardunud meessuhete pärast häbiposti paneb. Aga eriti piinlik on see, kui su lõunasöögikaaslane ootamatult teatab, et tal on sinust aastatetaguseid aktifotosid. Autš!

Intensiivsed maitsed ja klaas veini on õnneks suurepärased piinlikkusetapjad. 


Ingriidiendid umbes kolmele suure või neljale väikse isuga kodanikule:
200 g valget kala
200 g krevette
purk kookospiima
pool purki purustatud tomateid
1 väike punane sibul
1 tšillikaun (minul oli vanaema käest saadud ülitugev tšilli - kui kasutad poest ostetut, siis pane kaks)
paarisentimeetrine jupp ingverit
1 suuremat sorti küüslauguküüs
väike tuust koriandrivarsi (lehed jäta serveerimiseks)
kahest laimist välja pigistatud mahl
suts sidrunheinapulbrit (või jända värske sidrunheinaga, kui viitsid)
lärakas kalakastet
teine lärakas sojakastet

Serveerimiseks:
200 g pruuni riisi
suts soola
peotäis maapähkleid
väiksem peotäis seesamiseemneid
seesamiõli
koriandrilehti
värsket tšillit
laimisektoreid

Käitumisõpetus: loobi blenderisse sibul, tšilli, ingver, küüslauk ja koriandrivarred ning töötle kõik ilusaks ühtlaseks pastaks. Kalla see pannile õlisse, lase maitsetel veidi aega kergelt segades elavduda ning lisa siis kõik ülejäänud maitseained,  purustatud tomatid ja kookospiim. Lase umbes 20 minutit vaiksel tulel keeda. Samal ajal pane riis keema ning teisele pannile pähklid ja seemned röstima. Kui need on ilusad pruunitriibulised, maisesta seesamiõliga ja lükka eest ära kuni serveerimiseni. Nüüd mine tagasi karri juurde - proovi, kas kõiki maitseid on piisavalt tunda ja tuuni, kui vaja. Keera kuumust veidi juurde ja lisa sinna tükeldatud kalafilee.Umbes minuti pärast lisa karrisse ka krevetid ja kolm minutit hiljem oled valmis serveerima. Paku kõrvale klaas veini ja tee klõks piinlike hetkede ja nende üle naermise terviseks!

No comments:

Post a Comment