Monday, September 23, 2013

Pasta carbonara

Isegi, kui endal sel alal kogemusi ei ole, on kõik kindlasti kuulnud õudusjutte teise inimese telefonis nuuskimise teemal. Kuulsin just lugu, kuidas üks tuttav meesterahvas unustas oma telefoni sõbranna juurde ning viimane ei raisanud väärtuslikku aega kuni telefonile järele tullakse ja korraldas seal põhjaliku uurimustöö. Läheb veel paremaks - seesama õnnetu telefonivägistamise ohvriks langenu tahtis sõbrale korraliku kirumise- ja kaebekontserdi korraldada, kuid kaastundepai asemel sai vastuseks, et see kodanik loeb korra kuus kõik oma naise sõnumid üle. Mu ainuke vastus nende lugude peale oli ohjeldamatu parastav naer. Uued aifõunid kõigile!!!

Et idioodi- ja nuuskurikindla telefoni jaoks kiiremini raha koguda, võiks söögi arvelt kokku hoida ja õhtusöögiks endale väikse tagasihoidliku pasta carbonara teha.
Retsept on pärit raamatust "Culinaria Italy", nii et vaielda ei ole mõtet.


Kahe inimese õhtusöögiks läheb vaja:
100 g spagette
oliiviõli
4 peekoniviilu
1 küüslauguküüs
2 munakollast
väike lärakas kohvikoort
riivitud parmesani
soola ja pipart
serveerimiseks veel veidi parmesani ja peterselli

Käitumisõpetus:
keeda pasta soolaga maitsestatud vees. Samal ajal tükelda peekon ja prae seda oliiviõlis koos küüslauguküünega. Kui peekon on pruun ja krõbe, kougi küüslauguküüs välja. Valmis pasta lisa peekoni juurde pannile, sega korralikult ja keera pliit kinni. Sega kausis munakollased, koor ja parmesan ning vala saadud segu ettevaatlikult pasta hulka. Maitsesta musta pipraga, puista peale parmesani ja peterselli ning söö kohe ära!

Minu isa teeb imehead pasta carbonarat - mehed, tehke järele, selle asemel, et oma naiste telefonides surfida!


No comments:

Post a Comment