Saturday, March 9, 2013

Karrine lõhesupp

Mairi on mu oma "sul ei ole seal blogis ju mingeid suppe" teemaga tõeliselt üles keeranud! Sportlik huvi ja mõttetöö on täiskäigul - kõik kunagi käigus olnud retseptid ärkavad uuesti ellu. Karrine lõhesupp on pärit titeajast ja seega ema käest õpitud...millesse praeguseks on väike oma touch lisandunud. Nüüd on see koht, kus ma saadan kallistused oma superemale!!!


Nelja inimese õhtuseks lõhesupiks läheb vaja:
300 g lõhet (Kui saad kusagilt kätte terve lõhe ja sellest mingid ribad üle jäävad, siis see on ideaalne koht, kus need ära kasutada. Muul juhul osta lõhe kõhuääri, sest fileed supi peale raisata pole mõtet. Iseasi, kui rahhi üle on.)
1 suuremat sorti porgand
1 sibul
4 küüslauguküünt
1 väiksemat sorti porrulauk
pool fenkolit
poole sidruni riivitud koor
1 tl karrit
1-2 loorberilehte, sõltuvalt nende suurusest
soola ja valget pipart
suts oliiviõli
100 ml kohvikoort

Tee nii: prae kuubikuteks tükeldatud lõhe kuumas õlis ja tõsta siis mõneks ajaks kõrvale oma järge ootama. Pane õlisse poolitatud ja viilutatud sibul, purustatud küüslauk, peenelt ribastatud fenkol ja riivitud porgand, paari minuti pärast ka viilutatud porrulauk. Keera kuumust vähemaks ja lase ingriidientidel kuumas õlis veidi sõbruneda. Vala peale vett nii palju, et seda oleks umbes 5 cm üle köögiviljasegu. Lisa maitseained, keeda umbes 20 minutit ning siis lisa supile lõhekuubikud ja koor. Keeda kergelt segades 4 minutit ja serveeri kohe! Lõhekala ei lähe supi sees tšillides paremaks! Garneeringuks sobib armas väike murututs (pane tilli või rohelist sibulat või basiilikut, mida parajasti leidub) ja loomulikult valge vein!


Uimi, saba ja muud kalast üle jäänut võid pakkuda kassile - see tüüp on lõhna peale nagunii juba ammu kohale kihutanud.



No comments:

Post a Comment