Sunday, March 10, 2013

Tšillimajoneesiga kanasalat

Rannakeha 2013 on jätkuvalt eesmärk, aga eeldusel, et hommikul on trenn, õhtul on trenn ja vahepeal sööd puuvilju, võib ühe majoneesikastmega salati endale lubada küll!


Meid, rannakehasid, on kaks ja kahe rannakeha salati jaoks läheb vaja:
2 kanafileed
1 väike punane paprika
1 viil ananassi (pean ikka värsket silmas)
värsket kurki
maisi (suvel vanaema käest saadud, puhastatud ja sügavkülmutatud ning päev enne salati tegemist keedetud on kõige parem:) Kui see liiga utoopilise lahendusena tundub, siis kasuta konserveeritud maisi, aga pese enne plägane säilitusvedelik maha)
jääsalatit (Rooma salatit sinna juurde segada on väga hea, kui see kusagilt kätte saada õnnestub)
majoneesi (soovitan ise teha (munakollane-sinep-sidrunimahl-oliiviõli), aga kui ei viitsi, kasuta poest ostetut)
1 küüslauguküüs
1 tšillipiprakaun (kui kahtlustad end olevat tšillitalumatu, ole doseerimisega esialgu ettevaatlik)
2 spl magusat tšillikastet (see võib küll poest pudeli seest pärit olla:))
soola ja värskelt jahvatatud musta pipart

Käitumisjuhend: tee kanafileed laiupidi õhemaks. Pane kergesse marinaadi - lihtne sidruni-küüslaugu-kapparite kombo valgeveiniäädikaga sobib hästi. Küpseta grillpannil ja pane kõrvale oma etteastet ootama.

Sega isetehtud või poemajoneesile juurde küüslauk ja tšilli (kui teed majoneesi ise, siis võid need ingriidiendid ka blenderisse visata - vähem vaeva tükeldamisega), sega juurde tšillikaste ja suts soola.

Laota salatilehed taldrikule, sinna peale oma ilumeele järgi tükeldatud paprika, ananass ja kurk, lisa mais ja sega kergelt läbi. Viiluta kanafileed ja tõsta salatile. Miks on hea nad suts varem valmis grillida ja oodata lasta? Sest soe kanafilee teeb ka salatikastme soojaks ja soe majonees on....tsiteerides ühe noore sõbra häälekat negatiivset arvamuse avaldamist: "iuuuuuuu". Samas, tema on supermodell ja sellistele on ju teadupärast kõik lubatud, eriti teiste kodanike suunalised "iuuuuu"-d, eks. Tagasi salati juurde -  siin on siiski külm kana ja külm majonees tegijad! Kõige lõpuks maitsesta salat soola ja pipraga ning serveeri tšillimajoneesiga.


No comments:

Post a Comment