Friday, October 4, 2013

Lambakarri

Igasuguste üldlevinud ja tüdimuseni arutletud arvamuste järgi ei mõista mehed naisi ega vastupidi. Samamoodi, miks mehed püsti pissivad ja miks jaapanlastega ei saa lambist nende keeles rääkima hakata, on meeste mõttemaailm naiste jaoks ja naiste oma meeste jaoks müsteerium. Naised on keerulised, emotsionaalsed, tahavad alati "asjadest rääkida" ja nii füüsilist kui hingelist hellust saada ning mehed on nagu toataimed, mida tuleb aegajalt kasta (ehk siis süüa ja seksi pakkuda) on naisteajakirjades ja -foorumites "kuidas olla seksi-ninja" teemade kõrval üks äranämmutatumaist. Ma eriti ei usu seda. Mehed on samasugused piripillid ja kilomeetriste sõnumite saatjad, kui naised, ning naised võivad olla samasugused mugavad ja ignorantsed, kui mehed - see kõik sõltub eelkõige inimesest ehk tema olemusest ja iseloomust.

Samasugune äranämmutatud arvamus meeste poolt on, et naistele meeldivad jõusaali, solaariumi, juuksuri ja viimaste moeröögatuste poolt tuunitud särava naeratuse ja särava olekuga mehed. Mõnedele naistele muidugi meeldivadki, eriti kui komplektis on ka hiiglaslik rahakott, aga neid naisi kutsutakse linna peal hellitusnimega "kanad". Ilusatele, intelligentsetele ja säravatele naistele ei avalda kogu eelnimetatud iluspoisikombo mitte mingisugust muljet. Mees ei pea olema ilus ega rikas, vaid hea, lõbus ja armas. Iluspoisid on ainult poppides loungides ja klubides funnimiseks.  Päriselt endale koju võtaks iga naine endale ainult tõeliselt hea mehe ning kena välimus võib olla lihtsalt meeldivaks boonuseks.

Iseend armastavate ja kõrgelt hindavate naiste jaoks ei ole meeskodanike juures oluline mitte välimus, vaid sisu. Sama saab öelda karride kohta - ei näe kuigi atraktiivsed välja, aga maitse on jumalik.


Nelja inimest soojendavaks lambakarriks läheb vaja:
450 g lambafileed
praadimiseks õli
1 sibul
3 küüslauguküünt
2 punast tšillikauna
paarisentimeetrine jupp ingverit
1 tl kurkumit
1 tl garam masalat (minul on imeline õe Indiast toodud maitseainesegu)
1 tl vürtsköömneid
purk kookospiima
sama suur purgitäis kanapuljongit
3 väikest tomatit
serveerimiseks riisi, viilutatud tšillikauna ja koriandrilehti

Käitumisjuhend:
kuumuta pannil õli ja prae umbes kolmesentimeetristeks kuubikuteks tükeldatud lambafileed 3-4 minutit. Tõsta lammas mõneks ajaks kõrvale. Keera kuumus väiksemaks, lisa pannile veidi õli ning väga peeneks tükeldatud sibul, küüslauk, tšilli ja ingver. Lase aegajalt segades mõned minutid maitsetel intensiivistuda ja seguneda, seejärel lisa kurkum, garam masala ja vürtsköömned. Järgmisena lisa kookospiim, puljong ja tomatikuubikud. Sega karri kergelt läbi ja tõsta lammas kastmesse tagasi. Lambaliha peab olema üleni kastmega kaetud, nii et lisa puljongit, kui vaja. Kata kaanega ja keeda vaiksel tulel umbes tund aega.
Serveeri riisiga ning puista peale tšillit ja koriandrit.

No comments:

Post a Comment