Wednesday, October 16, 2013

Taipärased kalakotletid

Mul on perekonnaga tõsiselt vedanud. Ema, isa ja õde on kõik tõsised kokandushuvilised ka. Kõigil on oma lemmikud - ema teeb kooke, küpsiseid ja suviti igasuguseid viguritega hoidiseid. Õde teeb väga hästi igasuguseid pastasid ja taimetoite. Mu isa on kala- ja lihaspets ning ilmselt sealt mu sellesuunaline geen pärit ongi. Perekonnas oleme meie ainukesed, kes jumaldavad böffi ja verist steiki! Kalafännid oleme mõlemad ja kui isa kalal käib, siis saan ikka ka tavaliselt mõne eluka. Viimati sain isa Muhust püütud haugi. Kala fileerimine pole minu jaoks kunagi mingi probleem olnud (isa õpetas loomulikult), aga seekord läks midagi viltu, tekkis ootamatu paanika ja katus sõitis ära. Haug chillis köögis ja mina röökisin teises toas sõbrale telefoni: "Appi! Mu kraanikausis on punnis silmadega haug ja jõllitab mind!" Õnneks oli sõber 5 minuti kaugusel ja tuli aitas mind väikse "hihihii" saatel hädast välja. Piinlik lugu.

Uurisin isa käest, mida tema haugiga teeb. Teadupärast on haugil väga palju luid, nii et isa soovitusel kalafilee koos luudega läbi hakklihamasina ajada, kõik ühtlaseks massiks teha ja segust kalakotlette vorpida tundus briljantse ideena.


Kalakotlettide jaoks läheb vaja:
poole haugi fileed
1 muna
2 tšillikauna
2 vart rohelist sibulat
2 küüslauguküünt
tuust koriandrit
poolest laimist pressitud mahl
4 spl kalakastet
2 spl sojakastet
1 tl pruuni suhkrut
2 spl oliiviõli
paneerimiseks rukkijahu

Salatiks värsket kurki, rohelist sibulat, tšillit ja koriandrit, maitsestatud kalakastme, laimimahla ja sojakastmega ning serveerimiseks maitsestamata jogurtit ja tšillikastet.

Käitu nii:
sega kõik komponendid hakklihamasinat või blenderit kasutades kokku. Vormi armsad väiksed kalakotletid, paneeri rukkijahus ja prae pannil mõlemalt poolt umbes 3 minutit. Samal ajal tükelda salatikomponendid ja sega kõik omavahel kokku. Serveeri kalakotlette kohe pärast küpsetamist värske terava salati ja maheda jogurti-tšillikastmega. Ja võta end järgmiseks kalafileerimiseks kokku!

No comments:

Post a Comment