Sunday, February 24, 2013

Boeuf à la tartar

Boeuf à la tartari kas armastatakse või vihatakse! Ma ei tea ühtegi inimest peale enda ja oma isa, kes kiljuvad fännid oleksid, aga usun jällegi uute asjade proovimisse, seega otsustasin seda õhtusöögipeol sõpradele pakkuda. Motivatsioonikõnes ehk peokutses rõhusin eelkõige samal päeval olevatele mehelikele suursündmustele nagu Nõukogude armee aastapäev ja sellega seoses Venemaal ja Moldovas tähistatav meestepäev.

See on nüüd see koht, kus kõiki mehi tervitada (välja arvatud oma eksmehi). Cheers!

Vaja läheb (see kogus on üldiselt neljale, aga kuna tegu on kõhtu soojendava snäkiga, siis jagub ideaalselt kuuele):
400 g veise sisefileed (aga delikatess-veisehakkliha ajab ka asja ära)
6 anšoovisefileed
2 marineeritud kurki
2 väikest punast või šalottsibulat (harilik valge sibul võib natuke liiga vänge olla, eriti, kui see vanaema juurest pärit on)
2 tl kappareid
2 munakollast
2 tl adzikat
soola-pipart


Tee nii: kraabi udupeene üliterava noaga veisefileest ribad või aja läbi hakklihamasina, kui juhtub selline agregaat kodus olema (kui kasutad delikatess-hakkliha, jääb see protsess loomulikult ära). Anšoovised, marineeritud kurk, sibul ja kapparid tükelda imepeeneks, sega kokku ning lisa munakollased ja adzika. Sega õrnalt veisehakklihaga ning maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri  röstsaia või -leivaga...JA VEEL - böffi juurde käib alati kohustuslik viinashot! Seda eelkõige toorete komponentide kohaloleku pärast, aga stiili ja traditsiooni mõttes ikka ka :)
Eriti glämm on musta viina serveerida!







No comments:

Post a Comment