6 väikse kreembrülee jaoks läheb vaja:
5 dl vahukoort
1 vanillikaun (eriti glämmid eided, nagu mina, kasutavad Indiast toodud ülivärskeid vanillikaunu)
6 munakollast
4 spl suhkrut
värskeid tüümianilehti
vaarikaid
Tee nii: vala potti vahukoor, lisa poolitatud vanillikaun ja väljakraabitud seemned ning kuumuta keemiseni. Klopi munakollased suhkruga vahule ja sega peene joana valades kohvikoore sisse. Lisa tüümianilehekesed. Sega, kuni segu pakseneb, aga ole ettevaatlik liiga hoogsalt vahustades! Kreembrülee peab olema õrn ja siidine.
Jaota väikestesse ahjuvormidesse vaarikad ja tüümianilehekesed ning vala peale kreem. Pane vormid suuremasse ahjunõusse, vala umbes poole ulatuses põhja keev vesi ja lükka ahju. Küpseta 140°C juures umbes kolmveerand tundi.
Tõsta vormid veest välja. Ma ei tea, kuidas seda teha - mina võtan lihtsalt käpakestega, aga kuidas normaalsed inimesed, kellel ei ole sepa käed, brüleevormid kuumast veest kätte saavad, pole aimugi.
Serveerimisel puista peale suhkrut - mul on tavaliselt ainult pruuni suhkrut, nii et kasutasin seda - ja kuumuta põleti abil see karamelliks.
Jaota väikestesse ahjuvormidesse vaarikad ja tüümianilehekesed ning vala peale kreem. Pane vormid suuremasse ahjunõusse, vala umbes poole ulatuses põhja keev vesi ja lükka ahju. Küpseta 140°C juures umbes kolmveerand tundi.
Tõsta vormid veest välja. Ma ei tea, kuidas seda teha - mina võtan lihtsalt käpakestega, aga kuidas normaalsed inimesed, kellel ei ole sepa käed, brüleevormid kuumast veest kätte saavad, pole aimugi.
Serveerimisel puista peale suhkrut - mul on tavaliselt ainult pruuni suhkrut, nii et kasutasin seda - ja kuumuta põleti abil see karamelliks.
Tore, et püstoli tööle said :)
ReplyDelete