Saturday, February 2, 2013

Kanatiivad

Kanatiivad on traditsiooniliselt pigem mehelik snäkk, aga kui koos köögiviljadega serveerida, meeldib väga ka tüdrukutele. Ükskord segaseltskonnas just nii oligi. Samal ajal võib telkarist mingit sporti vaadata. Kutid vaatavad sporti ja tšikid vaatavad...kutte. Telekast, mitte neid diivani omi.


Kogusest saab nelja inimese snäki.


Alusta marinaadi valmistamisest:
1 sidruni riivitud koor ja mahl
1 tšillikaun
4 spl oliiviõli
4 küüslauguküünt
1 tl pruuni suhkrut
Töötle kõik marinaadiained blenderis pastaks, mätsi kanatiivad sellega igalt poolt kokku ja pane külmkappi marineerima. Võid jätta samasse kilekotti, millega tiivad poest tõid – võtab külmikus vähe ruumi ja pärast ei pea nõusid pesema! Lase tiibadel marinaadis mõnuleda vähemalt paar tundi, ideaalis terve ööpäev.
Võta tiivad marinaadist, laota ahjupannile, puista peale soola ja pipart ning küpseta 200 °C juures 40 minutit.

Juurde serveeri porgandeid, kurki ning mingit kerget dipikastet – mina tegin sellise:
250 g maitsestamata jogurtit
100 g sinihallitusjuustu
1 küüslauguküüs
soola pole vaja lisada, kuna juust ise on piisavalt soolane

Spordiõlu käib iseenesestmõistetavalt kogu eelneva kombo juurde! 

No comments:

Post a Comment