Thursday, February 28, 2013

Peedisupp küüslaugukrutoonidega

Näide sellest, kuidas esiteks - kodus olevaid asju edukalt ära kasutada ning teiseks - mida süüa, kui nädalavahetusel toimunud suurest õhtusöögist on nii söögi- kui joogijärelmõjude kahjustus peal.


Kui leidub näiteks:
kana küpsetamisest jäänud kanapuljongit valge veiniga
Caesari salatist üle jäänud küüslaugu-tüümianikrutoone

...ja leiad sinna juurde:
punast sibulat
pastinaaki
peeti
küüslauku
värsket tüümiani
soola
kuivatatud tšillikauna
loorberilehe
oliiviõli

...siis tee nii:
Koori ja tükelda sibul, pastinaak ja peet. Viska oliiviõlisse ja sinna 5 minuti pärast juurde ka küüslauk, tüümian ja tšillikaun. Võid neid kuidagi tükeldada ka - mina litsusin küüslaugud lihtsalt noaga laiaks ja rebisin tšillikauna väiksemateks tükkideks (pärast pole eriti mõistlik näppe silma ega suhu toppida muidugi). Kalla peale puljong ja keeda umbes 40 minutit - valmimisaeg sõltub peedist. Vahepeal maitsesta soolaga. Kougi loorberileht välja ja töötle supp saumikserit või blenderit kasutades püreeks. Serveerimisel puista peale krutoone ja värsket tüümiani.


No comments:

Post a Comment